A mobiltelefon az egyik leghasznosabb, napi szinten használt kommunikációs eszköz, ám egyben az egyik legrosszabb befektetés is. Az értéke akár 20%-kal is csökkenhet, közvetlenül vásárlás után. Megrongálódott kijelzővel már csak fél vagy harmadáron tudunk túltenni rajta. Ha pedig elejtettük és tönkrement, akkor örülhetünk, ha a vételi ár töredékét megkapjuk érte. 

Persze ki gondol erre, amikor a fényesen csillogó, új okostelefonját tartja a kezében és próbálgatja a jobbnál jobb funkcióit. Senki. Pedig a több tízezer forintba kerülő vagy ennél is drágább eszköz hiánya komoly fennakadást okozhat a hétköznapi életünkben, még akkor is, ha csak egy-két napig kell nélkülöznünk. Ennek megfelelően érdemes megvédenünk a használat közben felmerülő sérülésektől. 

Az első hiba: a telefontok hiánya

Az egyik legnagyobb hiba, amit okostelefon használóként elkövethetünk, hogy ragaszkodunk a mobil eredeti megjelenéséhez és elzárkózunk attól, hogy beszerezzünk egy telefontokot. 

Ez a szemlélet onnan eredeztethető, hogy a néhány évvel ezelőtti tokok még nehezek, vastagok és sokszor ormótlanul csúnyák voltak. Bár viszonylag jól védték a telefonunkat, gyorsan elkoptak, deformálódtak és sem esztétikailag, sem funkcionálisan nem tudták ellátni a feladatukat.

Mára 10 emberből csak 8 mondja azt, hogy köszöni szépen, nem kér a telefontokból. A többiek más meggyőződésen vannak, köszönhetően az olyan elegáns és innovatív lehetőségeknek, amilyet például a Samsung Galaxy M53 5G tok széles választéka nyújt. A gyártók folyamatosan fejlesztik a tokokhoz felhasznált alapanyagok összetételét, hogy minél könnyebb, ütésállóbb és persze dizájnosabb termékekkel örvendeztessék meg a vásárlókat.

A második hiba: az üvegfólia hiánya

A másik nagy hiba, amit sokan elkövetnek, hogy nem biztosítják a telefonok rendkívül érzékeny kijelzőjének biztonságát. A régi kijelzővédő fóliával ellentétben az olyan eszközök, mint például a Realme üvegfólia, sok hasznos tulajdonsággal rendelkeznek. 

Üvegfólia használata mellett nem kell attól tartanunk, hogy légbuborékos lesz a kijelző, felpöndörödik a sarkokon a fólia vagy por, piszok kerül alá, ami miatt megkarcolódik a képernyő. Ám, ami a legfontosabb: jóval kisebb eséllyel megy tönkre a kijelző egy zuhanást követően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekes lehet...