Az otthonán kívül túlságosanan is megterhelő egy hosszú, rengeteg felelősséggel teli munkanap után az összes stresszt kezelni. Amikor otthon van, kényelmes bútorokra van szüksége, és egy olyan helyre, ahol teste és elméje nyugodtnak érezheti magát. Az otthonában található relax kanapék azonnali kikapcsolódást kínálnak az egészséges test és lélek érdekében. Akik jól ismerik a relaxációs technikákat és a meditációt, azt javasolják, hogy először teremtsen megnyugtató légkört, melynek egyik eleme egy kényelmes kanapé vásárlása a tökéletes kikapcsolódás érdekében.

Miért érdemes relax kanapét vásárolni?

Felnőttnek lenni igenis nehéz: gondoljunk csak munkahelyi stresszre, és a mindennapi élet fizikai igénybevételére! Miután hosszú órákat túlórázott a munkahelyén, elhozta a gyerekeket az ovódából, és az iskolából, majd bevásárolt, a legkellemesebb élmény végre hazatérni és a nappaliban megpihenni. Azért, hogy a pihenése valóban gondtalan legyen, érdemes egy átlagos, olcsó kanapé helyett egy minden igényt kielégítő relax funkciós ülőbútorba befektetni. Egy dönthető relax fotelt luxusnak tekinthetik azok, akik még soha próbálták ki, azonban úgy gondoljuk, hogy bútorvásárláskor a kényelmének kell az első helyen állnia. A relax kanapék évek óta léteznek, és Európa-szerte számos otthon alapvető bútorelemei. Nemcsak kényelmesek, amennyire csak lehet, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkeznek. Lássuk a fő előnyöket, hogy Ön is elhiggye, hogy tényleg megéri ez a hosszú távú beruházás, és megtudja, hogyan javíthatják a mozgó ülőbútorok egészségét és életminőségét! 

Kényelmes ülőbútor, ami a testtartást korrigálja

Akár ül, akár fekszik, a dönthető kanapék maximális kényelmet nyújtanak azáltal, hogy megfelelő alátámasztást nyújtanak a hátnak és a deréknak pihenés közben. Sok relaxos kanapé lehetővé teszi, hogy testét, hátát és lábát különböző mértékben döntse meg, miközben az ülőfelület alapja az eredeti helyzetében marad. Mindenki, aki napi 8 órát dolgozik egy irodában ülve dolgozik, tudja, hogy a kényelmes testhelyzetben ülve megváltoznak a játkészabályok. Egy dönthető kanapé ergonómikus kialakításnak köszönhetően teljes mértékben a pihenésre koncentrálhat. Ezek az ülőbútorok általában pontrugalmas hideghabbal, és/vagy memory habbal párnázottak, melyek segítehetnek a test és a gerincoszlop optimáls megtartásában, így támogatva a nyugodt pihenést.

Relax kanapéval a jobb keringésért

Tudta, hogy a hosszú ideig tartó egyhelyben való ülés tönkreteheti a lábait és az ízületeit? A gravitáció befolyásolja a véráramlást, és ha a testsúly nem egyenletesen oszlik el, az ízületek is érintettek lehetnek. Emiatt fontos a legkényelmesebb kanapék és fotelek kiválasztása, amelyek javíthatják a keringést és növelhetik a véráramlást. A dönthető háttámlás és lábtartós relax fotelek és kanapék egyenletesen osztják el a testsúlyt, csökkentve a test különböző területein jelentkező nyomáspontokat és a stresszt. Ez segít optimalizálni a vérkeringést, és ideális szöget biztosít a relaxációhoz.

Csökkenti a hátfájást a gerint megtámasztása által

Hátunk támogatja a testünket, sok stresszt és fáradtságot tapasztalunk munkánk során. A modern életvitellel együtt járó sok ülőmunka miatt az irodában dolgozó emberek körülbelül 85%-a várhatóan derékfájást tapasztal élete során. Egy jó minőségű dönthető funkcióval rendelkező ülőbútor kiváló deréktámasszal rendelkezik, és rendszeres használatával csökkentheti a hátfájást. Amikor kiválasztja az igényeinek legmegfelelőbb szófát, ne hagyja figyelmen kívül a deréktámasz terápiás szerepét, mint kulcsfontosságú tényezőt. Fontos, hogy deréktámasszal ellátott fotelt, vagy kanapét válasszunk, mert ezek csökkenthetik a hátfájást. Ezen előnyök mellett a gerinc támogatása segíthet:
– A gerincoszlop helyes beállításában
– A helyes testtartás elősegítésében
– A sérülésveszély csökkentésében

Ha hát- vagy nyakfájdalmaktól szenved, a relaxációs funkciós bútorok természetes gyógymódot biztosíthatnak a test revitalizálása és a nyomáspontok megszüntetésére által. Mivel a fekvőpozíció egyenletesen osztja el a testsúlyt, fokozza a véráramlást. Ez enyhíti a fájdalmat, és megakadályozza a duzzadt, merev ízületeket.

Enyhíti a stresszt

Ceökkentse a terhelést egy hosszú, kemény nap után! Enyhítse a a stresszt azáltal, hogy a legnagyobb kényelmet és támogatást nyújtja testének! Amikor a test megdől, és a lábak megemelkednek mely által fekvő pozíciót vesz fel, a gerincről leveszi a terhelést, és a hátát megtámasztja. Ez a pozíció ellazítja a testet, oldja a stresszt és megfiatalítja a lelket és a testet.

Három különböző típusú stressz létezik: fizikai, mentális és érzelmi. Minden típusú stressz hatással van a szervezetre, és jelentős feszültséget okoz. Szükséges, hogy csökkentsük a szervezetünkre ható ezen stresszhatásokat, melyben sokat segítenek a relax kanapék.

A kényelmes relax ülőgarnitúrák segítenek a testét és elméjét is ellazítani az Ön kényelmét és könnyedségét biztosító funkciók révén. Az erőteljes dőlésszög, a lábtartó és deréktámasz jótékony hatása által hozzájárulhat egészsége megújításában és a stressz szintjének csökkentésében.

Illessze a nappali dekorációjához, és emelje hangulatát

Egy relax szofa vagy fotel nemcsak a háta és a nyaka számára tökéletes, hanem nagyszerű módja annak, hogy nappalija megjelenését megújítsa. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy mély kapcsolat van a szín és a hangulat között. Egyes színek vidám hangulatot teremtenek. A kanapét vásárlók 91%-a szerint a minőség és a tartósság elengedhetetlen a vásárlás során. Népszerűségüknek köszönhetően a legtöbb bútorgyártó különböző ülőgarnitúra összeállításokban, és többféle bőr-, vagy szövetkárpittal kínál relax bútorokat. Amennyiben egy 3-2-1 ülőgarnitúra szett nem fér be nappalijába, javasoljuk egy relax sarokgarnitúra vásárlását. 

A relax kanapék típusai

Motoros kanapék

A high-end minőségű, elektromosan dönthető kanapék nagyszerű azok számára, akik nehezen tudják használni a mechanikus bútorokban található kioldó mechanizmust. Az ilyen dönthető kanapék egyik fő előnye, hogy lehetővé teszik, hogy a távirányítóval teljes mértékben szabályozhassa, fokozatmentesen beállíthassa az ülés dőlésszögét. A motorikusan beállítható kanapék, és sarokgarnitúrákat a legtöbb esetben a fal mellé is állíthatjuk, ezért kisebb helyet foglal, mint mechanikus társa.

Mechanikus kanapék

A mechanikusan dönthető garnitúrák kézi működtetésűek: a karfa alatti fogantyú meghúzásával történik a lábtartó felnyitása, kinyúlása. A kézi működtetésű mechanika nem igényel áramot, mert a dönthető mechanizmus a felhasználó testsúlyát is igénybe veszi a háttámla megdöntésében. Előnye, hogy olcsóbb egy motoros mehanikával rendelkező ülőbútorhoz képest, azonban nem teszi lehetővé a fokozatmentes beállítást az ülés dőlésszögénél, valamint általában több helyet igényel, mert a dönthető háttámla nem állítható közvetlenül a fal elé.

Amennyiben kanapévásárláson töri a fejét, jó hírünk van: a relax funckiós bútorok már régóta léteznek, és szerencsére Magyarországon is megvásárolhatóak, és most már tudja, hogy miért! Számos egészségügyi előnnyel és verhetetlen kényelemmel rendelkező nappali bútorok sokkal többre készültek, mint apa vasárnapi focimeccsei megnézése.. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekes lehet...