A szúnyogok apró, repülő rovarok. Hat lábuk és hosszú szájszerveik vannak, amelyekkel vérrel és nektárral táplálkoznak.

A szúnyogcsípések gyakran nem okoznak maradandó sérüléseket. Rövid ideig enyhe bosszúságot és irritációt lehet érezni. A vérszívók azonban veszélyesek, mert olyan betegségeket terjesztenek, amelyek halálos kimenetelűek is lehetnek.

Miért csípnek a szúnyogok?

A csípésnél szívják ki az emberi vért. A hím szúnyogok csak virágnektárt fogyasztanak, csak a nőstény szúnyogok táplálkoznak vérrel és a benne lévő fehérjére van szükségük a peték kifejlődéséhez. Tehát csak reprodukció céljából teszik.

Hogyan történik a csípés?

A szúnyogoknak hosszú ormányuk van, amely messze túlnyúlik a fejükön. Úgy néz ki, mint egy apró tű. Amikor a szúnyog megcsíp, ezzel a szájnyéllel szúrja át a bőrt, szívja a vért, és nyálat választ ki a véráramba.

Betegségek terjesztése

A szúnyogok csípésükkel betegségeket terjesztenek. A szúnyogok, állatok és emberek közötti betegségeket hordozó élőlény. A szúnyogoknál a véren keresztül hordozzák a fertőzéseket. Amikor egy szúnyog megcsíp, nemcsak vért szív, hanem nyálat is választ ki. Ez a nyál a vérbe kerül.

A szúnyog és az Ön vérkeringése között folyadékcsere zajlik. A fertőzött szúnyog a betegséggel fertőzött emberből vagy állatból táplálkozott. Ezután csípéskor továbbadja a fertőzést. Csak ennyi kell a bajhoz.

Hogy néz ki egy szúnyogcsípés?

Egy nőstény szúnyog csípése után, egy kis, kiemelkedő dudor keletkezik. A dudor színe változhat, és néha egy kis sötét foltot is lehet látni a közepén. Ez a sötét folt a csípés helye.

Szúnyogcsípés tünetei

Egyszerűbb esetben a csípés helyén irritáció alakul ki. Viszketés, majd túlvakarás esetén érzékennyé válik a bőr és fájdalmat is tud okozni. Allergiás reakció esetén megjelenhet csalánkiütés, duzzadt torok, ájulás és zihálás is.

Ha fertőzött szúnyogcsípéssel van dolgunk, akkor előfordulhat láz, fejfájás, testfájdalom, kiütések, hányinger, szemirritáció és fáradtság kísérheti a különböző betegségeket.

Forrás: How to get rid of mosquito bite scars

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekes lehet...