Sokan szeretik a tetoválásokat, míg mások egyenesen öncsonkításnak tartják őket. Van akinek csak egy van, van akinek szinte az egész teste “ki van varrva”.

Az ellenérvek általában arról szólnak, hogy hogyan fogsz kinézni 80 évesen, mikor ráncos lesz a bőröd? Akinek van tetoválása azzal érvel, hogy 80 évesen már sehol sem szép a bőre, de addig élvezni akarja a tetkóit.

Nehéz és nem is szabad ebben ítélkezni, ez. mert mindenkinek a magánügye. Néha egy-egy újságcikk alatt a közösségi médiában valósággal összecsapnak a két oldal élharcosai, és vannak akik nagyon elvetik a sulykot azzal hogy börtöntölteléknek nevezik a tetováltakat.

Sokféle tetoválás létezik

Sokféle tetoválás van divatban, van aki az állatos tetkót szereti, van aki a nonfiguratív híve, megint mások borzongató dolgokat tetováltatnak magukra, míg megint mások szakrális jellegű tetoválásokat hordoznak magukon.

De mik is a leggyakoribb tetoválások és mit jelentenek? Az egyik leggyakoribb minta a szív. Nemcsak nők szeretik, hanem férfiak is, az összetartozást, szeretetet jelenti. Gyakran házaspárok mindkét tagja magára tetováltatja, és természetesen a szerelmet jelképezi. De az is előfordul olykor, hogy olyan ember emlékére varratjuk magunkra, akit szerettünk és itt hagyott minket.

A tetoválásoknak néha megdöbbentő története is lehet. A következő ismert jelkép a tűz, mely az erős érzelmeket, szenvedélyt hivatott jelenteni. De akár jelképezheti a szenvedést is, a tisztítótüzet, amelyben elégünk és feltámadunk, mint egy főnix madár.

Virágot is sokan varratnak magukra, és itt annak is jelentősége van, hogy milyen virágról van szó. A rózsa például a szenvedélyes emberek virága, míg a liliom visszafogottabb embereké. Aztán vannak akik csillagokat tetováltatnak, ezek általában céltudatos emberek, akik képesek akár a csillagokig is elmenni, hogy céljukat megvalósítsák.

A horoszkópikus jegyek is igen gyakoriak, viselője azt mutatja a világnak vele, hogy tisztában van az erősségeivel, gyengeségeivel és hogy vállalja a sorsát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekes lehet...