Akármilyen szorgalmasan is dolgozunk, mindent megteszünk a munkahelyünkön, néhanap bizony jól esik egy kis extra pihenő, különösen, ha az munkanapra esik és a család többi tagja a munkahelyén illetve iskolában van.

Ilyenkor a legjobb lazulni kicsit, leülni a kedvenc karosszékünkbe, elolvasni végre a cikkeket, vagy megnézni a filmeket, amire már ezer éve vágyunk, de eddig sosem volt rá időnk.

No és persze az emberi természet olyan, hogy szeretünk olykor a tilosban járni, vagy játszani a tűzzel, persze nem végletekig nyújtva a főnök idegeit. A kis extra napoknak pont az a lényege, hogy nem csinálunk nagy vihart magunk körül, mégis lógunk egy kicsit.

Szóval mit mondjunk a főnöknek, ha egy reggel úgy ébredünk, hogy ma aztán biztos, hogy nem megyünk be “melózni”?

A leggyakoribb kifogások

Az egyik kifogás lehet a temetés, csak azért vigyázzunk, hogy ne minden héten ugyanaz a nagynéni haljon meg. Egyszer-egyszer elmegy ez a kifogás, de túlzásba nem szabad esni. Inkább azoknak javallott, akiknek némi színészi vénájuk is van, hiszen akinek meghal valakije, nemigen szokott a munkahelyén másnap vidáman vicceket mesélni.

A betegség örök sláger, egy kis hasmenés, gyomorrontás bárkit elkaphat, és ezek általában olyan hirtelen jött rosszullétek, melyeknek nincs előjele, és hamar odébb is áll. Ráfoghatjuk távolmaradásunkat a közlekedésre is, vidéken pl. nem sok helyi járat van egy nap, és ha azt az ember lekési, akkor bizony otthon kell maradnia.

Ha útközben elromlik az autó és el kell vontatni szintén egy olyan indok, amiért távol lehet aznap maradni a munkától.

További ötlet lehet még, hogy valami sürgős háztartási probléma akadt otthon, pl. csőtörés, gázszivárgás, vagy a villanyóránál történt valami. Ezeket minden főnök megérti, de azt is, hogy ha beteg a gyerek.

Nincs olyan szigorú főnök, aki azt mondaná, hogy akkor is menj be, ha a gyerek beteg lett. Ha előre tudod, hogy mikor szeretnél egy jó kis laza napot otthon, akkor azt is mondhatod, hogy előre megbeszélt orvosi időpontod van.

Ha pl. férfi a főnök, igazán nem tud mit kezdeni azzal az információval, hogy nőgyógyászhoz kell menned.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekes lehet...