Bécs, Ausztria fővárosa, rendkívüli sikereket ért el, és a 2023-as „Monocle Életminőség Felmérés” szerint a világ legélhetőbb városává vált.

Bécs: Ausztria legélhetőbb városa

Bécs az első helyet foglalta el a brit „Monocle” hírmagazin rangsorában, megszerezve a legélhetőbb város címét 2023-ra. Ez az első alkalom, hogy az osztrák főváros az élen áll a városi ranglistán, megelőzve a tavalyi győztest, Koppenhágát. A második és harmadik helyet 2023-ban Koppenhága és München szerezte meg. Érdekességként megemlíthető, hogy az elmúlt 16 évben egyetlen észak-amerikai város sem került fel a legjobb húsz közé. Az előző „Monocle” rangsorban Bécs a hetedik helyen szerepelt.

Az élhető városi élet Bécsben

A 2023-as „Monocle Életminőség Felmérés” különböző tényezőket vizsgált, ideértve a biztonságot, az általános biztonságérzetet és a rendőrségbe vetett bizalmat. Az inflációhoz kapcsolódó életviteli költségek, a lakbér emelkedése és a gyermekszegénység mértéke is jelentős szerepet játszottak.

Bécs és vezető szerepe a rangsorokban

Bécs, Ausztria fővárosa, kiemelkedő szerepet játszik számos rangsorban, amelyek a város életminőségét értékelik.

Az „Életminőség Felmérés” szerint Bécs a 2023-as évben a világ legélhetőbb városa lett. Ez az elismerés alapul szolgál arra, hogy a város számos tényezőben kimagaslóan teljesít, beleértve a biztonságot, az infrastruktúrát és a városi környezet minőségét.

A „Global Liveability Index” (Globális Élhetőségi Index) szerint, amelyet az „Economist Intelligence Unit” (EIU) állít össze, Bécs az első helyezést érte el 2022-ben. Ez az index az életminőséget és a városi környezetet értékeli több kategóriában.

Az International Congress and Convention Association (ICCA) rangsorában Bécs az élen áll. Ez a rangsor a város konferenciák és kongresszusok szervezésében betöltött vezető szerepét értékeli, és Bécs kiemelkedően teljesít ezen a területen.

A Roland Berger „Smart City Stratégiai Indexe” szerint Bécs 2019-ben az első helyet szerezte meg. Ez a rangsor a városok digitalizációja és fenntarthatósága alapján értékeli a városokat, és Bécs a legjobb eredményt érte el ezen a területen.

A Mercer „Életminőség” tanulmányában Bécs szintén az első helyen szerepel. Ez a tanulmány az életminőséget különböző kritériumok alapján vizsgálja, mint például a kulturális kínálat, az egészségügyi ellátás és a biztonság.

A GayTravel.com, egy vezető LGBT utazási platform, Bécset nyilvánította a „Legjobb nemzetközi utazási célpont 2017”-nek. Ez az elismerés a város nyitottságát és befogadó jellegét hangsúlyozza az LGBT utazók számára.

Bécs tehát vezető szerepet játszik a rangsorokban, és e különleges elismerések megerősítik a város hírnevét, mint az életminőség terén kiemelkedő várost.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekes lehet...