iskola

Bármilyen keményen tanulsz is, néhanap neked is jól jön egy olyan alkalom, amikor nem kell iskolába menned. Persze, ott vannak a szünetek, de hát a november végi nagy hajsza közben ki emlékszik már arra a rövidke kis őszi szünetre?

Pláne hol van már az édes nyári szünet, annak minden ízével és illatával? Ezért aztán úgy döntesz, hogy a magad kezébe veszed az ügyet, és csinálsz magadnak egy rendkívüli pihenőnapot.

Mielőtt belekezdünk ebbe a cikkbe, mindenképpen tisztázni szeretnénk, hogy ezt legelőször is a szüleiddel beszéld meg. Hidd el, nem az ellenségeid, jót akarnak neked.

Még akkor is, ha olykor úgy tűnik, hogy direkt “betartanak” neked. Mondd el nekik, hogy szeretnél egy napot otthon lenni, és az okot is. Biztos vagyok abban, hogy ki fogtok találni valamit együtt.

Ezeket a kifogásokat tudod használni

Ám ha mégis úgy döntesz, hogy tovább olvasol, íme néhány jó kifogás. Örökzöld téma a kisebb meghűlés, egy kis influenza.

Hiszen mindenkivel előfordult már, hogy az éjszaka közepén arra ébredt, hogy kapar a torka, és alig tud nyelni. Reggelre aztán már láza is felszökött. Tehát ez egy teljes mértékben hihető kifogás, feltéve ha nem játszod el minden hónapban a nagy témazáró előtt.

Szintén működhet, ha azt mondod, hogy elfelejtetted az egyik rokon születésnapját, esetleg esküvőjét, amit kis létszámmal, péntek délelőtt tartottak. Szerény esküvő volt, két tanúval a polgármesteri hivatalban.

Ez azonban nem használható fel gyakran. Szintén egyszeri kártya lehet, hogy beragadt az ajtó, netán beletört a zárba a kulcs, és nem tudtál kimenni.

Azonban a lógásnak következményei is vannak. Nem csak rád nézve, de érinti a családodat is, mégpedig elég súlyosan. Ugyanis 2010 óta törvényben van, hogy ha egy gyerek több mint 50 órát hiányzik igazolatlanul, akkor a családi pótlékból levonják az iskoláztatási támogatást.

Ráadásul, ha a szüleid benne vannak a közmunkaprogramban, elveszthetik az állásukat is. Akár családgondozót is kirendelhetnek melléd, ha úgy vélik, hogy a szüleid nem boldogulnak veled. Nem érdemes tehát az igazolatlanokat halmozni, jobb bejárni az iskolába!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekes lehet...