Minden évben eljön az év vége, és vele együtt a két legnagyobb ünnep, amit már jó előre várnak az emberek. Ilyenkor még az is iszik egy kis pohárka pezsgőt, vagy koktélt, aki egyébként egész évben nem szokott.

Szilveszter pedig kimondottan az önfeledt szórakozás és bulizás ideje, amikor végre eltemetjük az óévet és köszöntjük az újat. Nézzünk most néhány könnyen elkészíthető koktélt az ünnepekre.

Melyek a legjobb koktélok?

A White Russian koktél nem csak elkészítésében könnyű, de igazán remekelhetünk vele az év utolsó napján. ez tulajdonképpen nem más, mint a Black Russian koktél tejszínnel “feldobott” változata. Ami kell hozzá: jégkocka, egy kis orosz vodka, kávélikőr és persze tejszín. Tedd a jégkockát széles talpú pohárba, öntsd hozzá a vodkát, a tejszínt és a kávélikőrt, keverd meg. Ennyi. Ugye milyen egyszerű?

A következő koktél az egyik legismertebb, és legkönnyebben elkészíthető: a Mimosa koktél. Nem kell hozzá sok minden, csak száraz vagy félszáraz pezsgő, narancslé vagy narancs gyümölcspüré. Elkészítése még a White Russiannál is egyszerűbb: fogj egy előhűtött pezsgőspoharat, töltsd meg félig hideg narancslével, és öntsd fel pezsgővel. Narancshéjjal is díszítheted.

Most nézzük az egyik leghíresebb koktélt, amit a reneszánsz festőről Giambelliniről neveztek el Bellini koktélnak. Különös, de igaz tény, hogy ez a koktél 1948-ban indult el hódító útjára, egy festmény kiállításon. Nézzük mi is kell hozzá: hűtött Prosecco (olasz pezsgőbor) vagy száraz pezsgő, és barackpüré, esetleg mirelit barack. Elkészítése még a hozzávalókénál is egyszerűbb: a pezsgős pohár aljára tegyél 1/3 barackpürét, öntsd fel pezsgővel, és díszítsd barackkal.

Vannak azonban alkoholmentes koktélok is, melyek épp olyan finomak, és még vezethetünk is a fogyasztásuk után. Nézzünk meg ezekből is egy igazán népszerű koktélt. A pomola névre hallgató koktél igazán nagy durranás lehet Szilveszterkor is. Lássuk a listát, hogy mit kell beszerezni hozzá: lime, grenadin szirup, és cola.

Fogjunk egy long drink, ennek hiányában egyvizes poharat, öntsük bele az összes hozzávalót, majd jól keverjük össze. Díszíthetjük lime karikával, vagy  koktélcseresznyével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekes lehet...