Ha még csak most tervezzük könnyűszerkezetes házunkat vagy nyaralónkat, esetleg a műhelyt, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen legyen a WC tartály. Nagyon sokan a beépített tartály mellett teszik le voksukat. Úgy gondolják, hogy ez a fajta változat lényegesen esztétikusabb, mint amikor a falon kívül van.

Persze szép számmal vannak olyanok is, akiknek az az álláspontja, hogy inkább előtérbe helyezik a praktikumot, mert attól tartanak, hogy a beépített verziónál probléma lehet, ha a WC tartály javítás szóba kerül.

Ha meghibásodik a tartály

Nem kell megijedni akkor sem, ha a tartály a falba kerül beépítésre, mert egy esetleges WC tartály szerelés nem jelenti azt, hogy azonnal meg kell bontani a falat. Vannak olyan módszerek, melyek segítségével ezek a fajta tartályok is megjavíthatók. Amennyiben a WC tartály javítása válik szükségessé, akkor nem kell mást tennünk, mint megkeresni egy jó szakembert, aki nagy valószínűség szerint bontás nélkül is megoldja a problémát. Nyugodtan válasszuk tehát akár felújításkor is a beépített változatot, mert az a fajta megoldás valóban esztétikusabb.

Maradhatunk persze a falon kívül elhelyezett változatnál is, hiszen már azt úgyis megszokta a szemünk.

Tehát, ha a WC tartály szerelés ideje eljön, egy jó szakember számára nem fog gondot okozni, hogy az a falon belül, vagy azon kívül helyezkedik el.

Szivárgás

A WC tartályok meghibásodásának leggyakoribb oka a tartályszivárgás. Egyszer csak azt tapasztaljuk, hogy a WC-ben folyamatosan csepeg, folyik a víz, mert az elzáró szelep nem működik megfelelően. Ezt sajnos több probléma is okozhatja. Általában a szelepmeghibásodás, ami ezt okozhatja, vagy a gumitömítés adta meg magát. Ritkábban az okozza, hogy valamilyen ok miatt az úszó akad meg. Ilyenkor legjobb, ha szerelőt hívunk a WC tartály javításhoz. Lehetőség szerint minél hamarabb javíttasuk meg, mert az idő teltével egyre több víz fog feleslegesen elfolyni, amit végül nekünk kell fizetni.

Nem érdemes nekiugrani a feladatnak, ha beépített tartályunk van, mert nagy valószínűség szerint nem fogjuk tudni eltávolítani a nyomólapot, hogy hozzáférjünk a tartályhoz. Elvileg egyszerű a lepattintása, azonban minden típusnak máshol van a rögzítése, amit már nehezebb megtalálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekes lehet...